רביבה וסיליה

הדפס מאמר
שיפוץ המסעדה ובית הקפה רביבה וסיליה רמת השרון
בני הרשקוביץ נגרות מסעדת רביבה וסיליה רמת השרון
בית הקפה המיתולוגי רביבה וסיליה, השוכן במקום קסום בלב שכונת נווה רסקו ברמת השרון, עבר לאחרונה שיפוץ ומתיחת פנים.
הרחק מהרחובות הראשיים הסואנים, ומתוך מחשבה על קהל הלקוחות הנאמן, נדרשה תשומת לב מוקפדת במיוחד לבסיס האם
שלאורך השנים נוספו לו שני סניפים חדשים.

עם האתגר שכלל תכנון אדריכלי השומר על צביונו הקיים של המוסד הקולינרי האהוב והמצליח, התמודדה אדריכלית הבית נועה
בקי – מונטג אשר מלווה את המייסדת והבעלים רביבה ובנה עמוס אפל זה למעלה מ- 11 שנה ותכננה גם את שני הסניפים החדשים
ברחוב הארבעה ובפארק צמרת במתחם G בתל אביב. 
בני הרשקוביץ נגרות מסעדת רביבה וסיליה רמת השרון
ממתוקים למוסד קולינרי
בית הקפה רביבה וסיליה נפתח לפני 23 שנים כמאפייה – קונדיטוריה במרכז מסחרי קטן ובו 5 חנויות בשכונת המגורים.
עם השנים ובתהליך הדרגתי של התפתחות עסקית - קולינרית ומענה לביקוש מצד קהל הלקוחות, נבנה המוניטין של העסק
כמו גם שטחו והפך לבית קפה ולימים גם למסעדה ששטחה כשל כל - 5 החנויות במרכז המסחרי הוותיק.

בכל פעם שהקפה סיפח עוד חנות לשטחו, היה צורך לעשות התאמות במבנה, עד שתוכנן מחדש מערך כולל שהתאים לקו האישי
של המקום. רביבה וסיליה הוא מקום עם אופי שמדבר לאנשים. למעלה מ- 20 שנה מתייצבים בפתחו משעה 7 בבוקר
אנשי עסקים לפגישות עבודה דיסקרטיות, זוגות ודורות של משפחות שמתענגות על האוכל וכמובן הקינוחים הדקדנטיים. 
בני הרשקוביץ נגרות מסעדת רביבה וסיליה רמת השרון
האתגר המרכזי בשיפוץ
אדריכלית נועה בקי – מונטג : "ריהוט ונראות של עסק כה פעיל כרביבה וסיליה מתבלה במהירות וצריך להיות כל הזמן עם היד על הדופק
כדי לחדש את הציודים ולשמור על הלוק הכללי. לאחר תקופה ארוכה יחסית, היה טבעי לעשות שיפוץ בסניף האם ולהתאים אותו לצרכים
הקולינריים החדשים והמתפתחים".

כמי שעובדת עם רביבה ועמוס בדיאלוג פורה ומתמשך זה שנים, התכנון התבסס על הבנה משותפת של הצרכים בזכות העבודה המשותפת.
מטרת השיפוץ היתה לרענן את מראה המסעדה אך לא לשכוח מאיפה יצאנו. לא להפוך את עיצוב המקום למודרני כמו הסניפים האחרים,
אלא לשמר את המראה המוכר ואהוב של סניף הבית משם צמחו ועם זאת לעדן ולחדש.
בני הרשקוביץ נגרות מסעדת רביבה וסיליה רמת השרון
 
לשפץ מסעדה שוקקת חיים בלב שכונת מגורים
העבודות חולקו לשני אזורים במסעדה. השקעה מאסיבית היתה במטבחים "מאחורי הקלעים" באזורים האחוריים שלא גלויים ללקוחות.
החלק השני היה כמובן בחזית ושם היה אתגר מורכב במיוחד.

שיפוץ בחזית מסעדה אינו עניין של מה בכך. אך כשמדובר במקום שמהווה מרכז עליה לרגל לאורך כל שעות היום ופתוח משעה 7 בבוקר
ועד השעות הקטנות של הלילה – זה סיפור אחר לגמרי.
תוסיפו לכך את העובדה שהמסעדה שוקקת החיים ממוקמת בין בתים פרטיים בשכונה שקטה ברמת השרון (מה שביטל אפשרות לעבוד
בלילות) וקבלתם התמודדות לא פשוטה בכלל. לכאורה, הרבה יותר קל לסגור לחודש ולפתוח מחדש. לשמחתנו לא היתה לנו את
הפריווילגיה הזו ולכן העבודות בוצעו עם מינימום הפרעה לשגרת היום והנאת הלקוחות. 
בני הרשקוביץ נגרות מסעדת רביבה וסיליה רמת השרון
אסטרטגיה לעמידה בלוח זמנים צפוף במיוחד
הדגש בחזית היה החלפת נגרות חלונות, נגרויות רהיטים, שינוי תאורה והחלפת רצפה.
כדי להימנע מפתיחת קירות ולקצר תהליכים בשטח בלי לפגוע בקהל הלקוחות או באיכות הביצוע, כל העבודה בוצעה מראש.
החלונות, הנירוסטה ועבודות הנגרות יוצרו מבעוד מועד, דבר שחייב שיתוף פעולה הדוק מצד כל בעלי המקצוע, והרבה
תשומת לב וסבלנות.

מזעור הפרת השגרה למינימום התאפשר על ידי סגירות גבס זמניות שאפשרו לעשות העבודות ובעיקר את עבודות הנגרות
במקביל לפעילות המסעדה. כשתכננתי את עבודות הנגרות של הויטרינות, חלונות העץ והדלתות, רצינו לשדר אווירה טבעית
ונעימה ופניתי באופן טבעי לנגריית בני הרשקוביץ - מאבני היסוד של רמת השרון ואיש מקצוע מדהים.
היה לנו חשוב לקבל עבודה איכותית בלוח זמנים קצר וכשעלו האפשרויות, בחרו בו ולא היה לי ספק שהוא יהיה המבצע.
בני הרשקוביץ נגרות מסעדת רביבה וסיליה רמת השרון
 
אלמנטים של נגרות עכשווית המתכתבת עם העבר
בני הרשקוביץ : מרגע המדידה האחרונה, היו לנו שבועיים להרים את הפרויקט ולסיים את כל עבודות הנגרות במסעדה.
נערכנו להחלפת כל נגרות הויטרינות וחלונות המסעדה (שהם יוצרי האווירה במקום) וכן את הדלתות והשירותים.
הוויטרינה יוצרה מפרופיל עץ מעודן וזכוכית חזקה ועמידה. הלקוחות בחרו בעץ בהיר עמיד בחום ושמש בגוון שמנת שהתאים למראה המסעדה.
מראה עכשווי שמתכתב עם העבר והמסורת של המקום, בדגש על חומרים טבעיים שישמרו על תחושת שייכות ואינטימיות של בית, המוכרת
לקהל הלקוחות העסקי והפרטי הפוקד את המסעדה.

(תרם לכך הניסיון המוכח שלנו בביצוע בפרויקטים מורכבים, כולל ביצוע עבודת הנגרות במתחם הגלידה בבראסרי בתל אביב).
כיף לראות שזה מצליח כמו מרוץ שליחים אומרת אדריכלית נועה בקי – מונטג. שמתכננים הכל ובשעת הש', מעבירים בזמן את הלפיד.
בית, מוסד קולינרי, חממה עסקית, מקום מפגש לחוויות משפחתיות. גלגולי בית הקפה שהפך למסעדה חייבו להיערך היטב לוגיסטית וזו התוצאה.
*

מתכנן מסעדה, בית קפה או חלל ציבורי ?
לקבלת הצעה לנגרות וייעוץ מקצועי ללא תשלום או התחייבות לחץ כאן והשאר פרטיך.

רביבה וסיליה מסעדה ובית קפה רמת השרון. תכנון אדריכלי נועה בקי – מונטג | עבודות נגרות – נגריית בני הרשקוביץ רמת השרון | צילום שירן כרמל.